на живо

Спортен концерн сгреши имената на германски национали (СНИМКИ)

Два големи гафа на "Адидас"

Един от най-големите производители на спортна екипировка в света - "Адидас", допусна два сериозна гафа с новите фланелки на националните отбори на Германия и Русия. 

В понеделник сутрин бе представен екипът, с който Бундестима ще играе на Евро 2020. На специална презентация бяха показаните фланелките на отделни играчи, но имената на двама от избраниците на Йоахим Льов бяха изписани с правописни грешки.

Името на защитника на "Кьолн" Йонас Хектор (Hector) е изписано като Hecktor, а това на нападателя на "Фрайбург" Лука Валдшмид (Waldschmidt) е отпечатано на фланелката като Waltschmidt.

"Съжаляваме за инцидента и ще направим всичко възможно, за да предотвратим бъдещи технически грешки. Извиняваме се на всички наши клиенти и на феновете на националния отбор на Германия", гласи извинението на говорителя на "Адидас" Оливер Брюген.

Представянето на новия екип на "Сборная" също бе катастрофално. Знамето на Русия, което е разположено на ръкавите, е с обърнати цветове - вместо бяло-синьо-червено, то е червено-синьо-бяло.

Снимка: Twitter

В тази връзка "Сборная" отказа да играе с тези фланелки на предстоящите евроквалификации с Белгия (16 ноември) и Сан Марино (19 ноември).