на живо

„Спортинг” Лисабон победи „Легия”, Мишо Александров също поигра (ВИДЕО)

Българският национал се появи през втората част, но не успя да помогне на своя отбор

Мачът в Лисабон започна добре за домакините от „Спортинг”, а португалците дори удариха страничния стълб в 18-та минута след удар от близко разстояние на Желсон Мартинез.

10 минути по-късно обаче Браян Руиз не сгреши и откри резултата след центриране от корнер на Бруно Сезар.

До края на полувремето натискът на „Спортинг” продължи и след няколко неуспешни опита от страна на домакините се стигна до 37-та минута. Хубав пас на Адриен Силва намери голмайстора на „лъвовете” Бас Дост, който с прецизен удар с глава прати топката в долния десен ъгъл за 2:0.

„Спортинг” не спря да търси нов гол преди края на първото полувреме, но стражът на гостите Аркадиуш Малаж се намеси решаващо на няколко пъти и така не успя да допусне трети гол в своята врата преди края на първите 45 минути.

Втората част започна със смяна в състава на „Легия”, а на терена се появи българският национал Михаил Александров. Появата му обаче не промени случващото се и в 55-ата минута вратарят на „Легия” отново трябваше да се намесва решително след удар на Адриен Силва.

До края на срещата двата отбора намалиха оборотите и единствената по-опасна ситуация се откри пред полузащитника на гостите Мирослав Радович, който обаче стреля встрани от десния стълб.

След края на втория кръг „Легия” Варшава заема последното 4-то място в група F, докато „Спортинг” остава 3-ти. В следващия кръг отборът на Мишо Александров гостува на „Сантиаго Бернабеу” в Мадрид.