на живо

"Спортинг" спря победния ход на "Порто" (ВИДЕО)

Двата гранда направиха 2:2 в зрелищно и очаквано нервно дерби

"Спортинг" спря победния ход на "Порто" (ВИДЕО)

"Порто" и гостуващият "Спортинг" Лисабон завършиха 2:2 в очаквано нервен сблъсък от 22-ия кръг на португалската Примейра лига.

На "Ещадио до Драгао" "лъвовете" поведоха с 2:0 в дербито чрез Паулиньо в 8' и Нуно Сантош в 34'. Домакините обаче стигнаха до точката с попадения на Фабио Виейра в 38' и Мехди Тареми в 78'.

"Драконите" бяха улеснени от червения картон за капитана на съперника Себастиан Коатес в 49'. В края "Порто" постави шампионите под натиск и само отличните изяви на вратаря Антонио Адан предотвратиха пълен обрат.

Двубоят изобилстваше от грубости и пререкания, които продължиха и след последния съдийски сигнал. За да успокои страстите, реферът Жоао Пинейро показа директни червени картони на Табата и Жоао Палиня от "Спортинг", както и на Аугустин Марчесин и Пепе от "Порто".

В крайна сметка "Спортинг" спря серията на "Порто" от 16 поредни шампионатни победи. Тя започна след сблъсъка между двата гранда на "Ещадио Жозе Алваладе" на 11 септември миналата година, което също завърши без победител - 1:1.

"Спортинг" и "Порто" са в поредица от 4 шампионатни равенства в дербито, но "лъвовете" нямат успех в него в 11 поредни срещи.

"Спортинг" не успя да прекъсне и друга серия на "драконите", които са без поражение във вече 50 двубоя за първенство.

Така "Порто" остава на върха с актив от 60 точки, пред "Спортинг" с 54. На третата позиция е отборът на "Бенфика" с 47 и мач по-малко. В следващия кръг "драконите" гостуват на "Морейрензе", докато хората на Рубен Аморим ще се изправят срещу "Ещорил".