на живо

"Спортинг" срази "Бенфика" на "Ещадио да Луж" за първи път от 6 години (ВИДЕО)

"Лъвовете" спечелиха лисабонското дерби с 3:1

"Спортинг" срази "Бенфика" на "Ещадио да Луж" за първи път от 6 години (ВИДЕО)

Шампионът "Спортинг" срази "Бенфика" като гост за първи път в последните 6 години! "Лъвовете" се наложиха с 3:1 в лисабонското дерби от 13-ия кръг на португалската Примейра лига.

Победата е 12-а поредна за тима на Рубен Аморим във всички турнири и първа срещу градския съперник на неговия "Ещадио да Луж" от 25 октомври 2015 г. насам, когато "зелено-белите" се наложиха с 3:0.

Така "Спортинг" остава втори в класирането, като има еднакъв актив с лидера "Порто" - по 35 точки, но по-слаба голова разлика. "Бенфика" е на трето място с 31 точки.

Снимка: Getty Images

Тази вечер, въпреки липсата на капитана си Себастиан Коатес, "Спортинг" започна със самочувствие и поведе още в 8' чрез испанския национал Пабло Сарабия. Малко преди почивката Паулиньо удвои, но попадението бе отменено заради засада след намеса на системата за видеоповторения (VAR).

В 62' бившият отбор на родната легенда Красимир Балъков вече покачи на 2:0, след като Паулиньо се възползва от страхотно подаване на Матеус Нунес и реализира при контраатака. Само 6 минути по-късно играчът на мача Нунес отбеляза трети гол за "Спортинг".

В 80' Дарвин Нунес намали изоставането на "Бенфика", но VAR отново каза тежката си дума и попадението беше отменено заради засада на центриралия Роман Яремчук.

Снимка: Getty Images

"Орлите" все пак стигнаха до почетно попадение в шестата от седемте минути добавено време, когато влезлият като резерва Пици се разписа с прецизен удар от границата на наказателното поле.

След седмица "Спортинг" приема "Боавища", докато "Бенфика" гостува на "Фамаликао".

13-ият кръг обаче едва сега започва! Днес, от 20:00 ч., пряко по RING, можете да гледате двубоя "Боавища" - "Маритимо".