на живо

Спортистите призоваха: Бъдете горди, че сте българи! (СНИМКИ)

Днес отбелязваме 141 години от Освобождението на България

Facebook

Спортистистите ни са най-добрите посланици на България по света. С постиженията и патриотизма си те прославят страната ни навсякъде.

Без значение в кое кътче на планетата се намират, родните величия се чувстват горди от произхода си и използват социалните мрежи, за да честитят националния празник 3 март на всички наши сънародници.

Когато говорим за родолюбие в най-чистия му вид, няма как да подминем братята Кубрат и Тервел Пулеви.

"Няма власт над оная глава, която е готова да се отдели от плещите си в името на свободата и за благото на цялото човечество!" (Христо Ботев)

И помнете: СВОБОДАТА Е ПРАВО, НЕ ПРИВИЛЕГИЯ!", написа Кобрата.

Тервел Пулев добави: "Честит празник, БЪЛГАРИ! Независимо къде се намирате, бъдете ГОРДИ!"

Единственият ни футболист, играл за колоса "Манчестър Юнайтед" - Димитър Бербатов, също отбеляза 141 години от Освобождението на България.

Красивото лице на леката атлетика - Ивет Лалова, честити празника с емблематична снимка от церемонията по откриването на олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Българският крал на сноуборда - Радослав Янков, пък сподели снимка от олимпийските игри в Пьонгчанг, на които бе знаменосец.

21-годишният Алберт Попов, който върна България на картата на алпийските ски, призова народа ни да се гордее, защото: "Българите можем!".