на живо

Спрягат Славиша Стоянович за селекционер на Сърбия

Местните медии разглеждат вариантите за поста

Lap.bg

Треньорът на "Левски" Славиша Стоянович е сред вариантите за селекционер на сръбския национален отбор, поне според местните медии.

Западните ни съседи търсят наследник на Любиша Тумбакович, който не успя да класира тима за европейското първенство през 2021 г. Сърбия загуби от Шотландия с дузпи в решителния плейоф.

Снимка: espreso.rs

"Стоянович е начело на "Левски" София, а на нашата публика е познат като наставник на "Цървена звезда" през сезон 2014/2015, в който изведе "червено-белите" до 15 победи и спечели за клуба първа титла от 7 години. Пред това бе селекционер на Обединените арабски емирства (ОАЕ) и Словения.", пише сръбският BlicSport.

Спрягат се още Владан Милоевич, Велко Паунович, Иван Йованович, Саво Милошевич, както и друг бивш треньор на "Левски" - Славиша Йоканович.

Снимка: Lap.bg

Стоянович се завърна на "Герена" в началото на ноември. Под негово ръководство "сините" сложиха край на серията си без победа, продължила 5 мача, стигайки до трите точки срещу "Локомотив" Пловдив (1:0).

Сърбинът кара втори период в столичния гранд. През 2018 г. с "Левски" той постигна 12 победи, 2 равенства и 5 загуби. След това работи като национален селекционер на Латвия. На 20 януари 2020 г. от федерацията на страната обявиха раздялата.