на живо

Спряха феновете за важната европейска квалификация на младежите

Срещата срещу Латвия ще бъде при закрити врата

Lap.bg

Няма да има фенове на европейската квалификация между младежките отбори на България и Латвия, става ясно от съобщение на сайта на Българския футболен съюз. 

Срещата е много важна за тима на Александър Димитров, който има шансове за класиране за шампионата на Стария континент догодина.

"Българският футболен съюз информира футболните привърженици, че поради усложнената епидемиологична обстановка в страната и повишения риск от разпространение на COVID-19 квалификацията за Евро 2021 между младежките отбори на България и Латвия на 9 октомври ще се проведе при закрити врата.

На трибуните на стадион "Славия" утре ще бъдат допускани само членове на официалните делегации на двата отбора с валидно удостоверение за отрицателен резултат от тест за COVID-19, както и представители на медиите.", гласи съобщението в сайта на централата.

Въпреки ситуацията с увеличения брой на заразени с коронавирус в страната, вчера със заповед здравните власти разрешиха двойно повече зрители да присъстват на трибуните на стадион "Васил Левски" за полуфиналния плейоф между България и Унгария тази вечер. Вместо 4000, допустимият брой на фенове е 8400.