на живо

Спряха състезателните права на Стъридж, край на сезона за него

Английският нападател вече разтрогна договора си с "Трабзонспор"

Сезонът за Даниел Стъридж приключи! Този път причината не е поредната контузия на бившия нападател на "Ливърпул", спечелил Шампионската лига с мърсисайдци миналия сезон. Стъридж получи четиримесечно наказание заради нарушаване на правилата за залагания.

Санкцията му е наложена след като Футболната асоциация на Англия спечели обжалването пред Регулаторната комисия, която го наказа далеч по-леко през юли 2019 г. Тогава той получи двуседмична забрана да играе футбол и трябваше да плати глоба в размер на 75 хил. паунда. Сега паричната санкция е удвоена на 150 хил. паунда.

Обвинението към бившия английския национал бе, че е дал вътрешна информация на своя брат, който заложил на трансфер на Стъридж в "Севиля" през януари 2018 г. В крайна сметка сделката между андалусийци и "Ливърпул" пропадна, а нападателят се озова в "Уест Бромич".

Стъридж, който вече разтрогна своя договор с турския елитен "Трабзонспор", използва официалния си профил в социалната мрежа "Фейсбук", за да публикува видеообръщение към последователите.

"Възможността феновете да могат да залагат на евентуални трансфери трябва да бъде спряна. Въпреки че апелативният съвет призна, че съм залагал - аз не съм, никой от познатите ми не е, така че съм изключително разочарован от решението. Сезонът ми приключи и се чувствам зле!", заяви Стъридж.

Тагове: