на живо

Спрокел спечели дело във ФИФА срещу ЦСКА-София

Бившият защитник трябва да получи 170 хил. евро

Бившият защитник на фалиралото дружество "ПФК ЦСКА" Сивард Спрокел е спечелил делото, което водеше срещу "ЦСКА-София" във ФИФА. Клубът трябва да плати близо 170 хил. евро. Освен това "ЦСКА-София" е глобен от ФИФА с 15 000 швейцарски франка.

"ЦСКА-София" може да обжалва решението на ФИФА пред КАС в 21-дневен срок.

В решението си световната футболна централа посочва, че признава "ЦСКА-София" за спортен наследник на фалиралото дружество "ПФК ЦСКА".

Отхвърлена е тазата на защитата на "ЦСКА-София", че има различни собственици, лицензи, футболни отбори и юридически права от първоначалния длъжник, което предполага, че първият не може да се счита за наследник на втория.

Българският клуб има 30-дневен срок, в който да плати дълга към Спрокел и наложената глоба. Ако това не бъде сторено, ФИФА нарежда на БФС автоматично да наложи забрана за регистрация на нови играчи, докато "червените" не се издължат. От ДК на ФИФА уведомяват, че при отказ на БФС да приложи санкцията, то България ще бъде извадена от турнирите под егидата на ФИФА.

"ЦСКА-София" придоби активите на фалиралото дружество чрез "Ред енимълс", което спечели търга и плати около 8 млн. лева. Впоследствие парите бяха разпределени между кредиторите, а Националната агенция за приходите получи близо 5 млн. лева.

Тагове: