на живо

Сръбски квалификант ще спори за титлата в Париж

Крайнович ще срещне Джак Сок на финала на Мастърса

Getty Images

Сръбският квалификант Филип Крайнович и американецът Джак Сок ще спорят за титлата от турнира по тенис от серията "Мастърс" в Париж.

Крайнович, който е номер 77 в световната ранглиста, се наложи с 6:4, 6:7(2), 7:6(5) над американеца Джон Иснър, като по този начин сложи край на надеждите на 208-сантиметровия Иснър за класиране за финалния турнир в Лондон. Иснър щеше да се класира за надпреварата в британската столица, ако бе спечелил титлата в Париж.

За сметка на това Сок все още има реален шанс да намери място на заключителния турнир на осемте най-добри през сезона. За тази цел той трябва да победи в неделя Крайнович, като така ще измести испанеца Пабло Кареньо Буста, който към момента е последният, заемащ квота за престижното състезание.

За да стигне до спора за титлата обаче в полуфиналите Сок се наложи със 7:5, 6:2 над фаворита на френската публика Жулиен Бенето.

В първия сет Сок направи решителен пробив в единадесетия гейм за 6:5, а във втория имаше много по-малко притеснения, след като успя да реализира два безответни пробива.