на живо

Срамежливият Канте се смути от... торта (ВИДЕО)

Футболистът празнува рожден ден заедно със съотборниците си от френския национален отбор

Getty Images

Няма как да не харесвате Нголо Канте! Футболистът на "Челси" и френския национален отбор винаги се е отличавал със скромност и е бягал от прожекторите. Дори когато празнува собствения си рожден ден!

На 29 март Канте стана на 31 години. Той посрещна празника си на лагер на националния тим на Франция, който в същия ден игра контрола с Южна Африка. 

"Петлите" се бяха постарали да изненадат Канте с торта. А той... се смути. Докато всички го аплодираха и му пожелаваха хубави неща, футболистът се усмихваше, но видимо му беше неудобно заради цялото внимание.

Единственото, което Канте успя да промълви, беше: "Надявам се да отпразнуваме с добра победа". В крайна сметка така се получи, тъй като "Петлите" записаха успех с 5:0.

Снимка: Reuters

Бивш съотборник на французина в "Каен" преди години разказа, че Канте се появил на негов рожден ден с кутия бонбони, като обяснил, че не знаел какво се носи, тъй като никога не бил канен на парти. 

Срамежливостта на Канте стана пословична, след като през 2018 г. Франция стана световен шампион, а той едвам се дореди за снимка с трофея.