на живо

Сребърният Миладинов: Щастлив съм, че успях да направя нещо такова за България (ВИДЕО)

"Мечтая да постигна на олимпийските игри това, за което съм тренирал цяла година"

Сребърният Миладинов: Щастлив съм, че успях да направя нещо такова за България (ВИДЕО)

Част от националите ни по плуване се прибраха у дома след успешното представяне на европейското първенство в Будапеща (Унгария). Сред тях бе и 17-годишният Йосиф Миладинов, който спечели сребърен медал на 100 м бътерфлай - най-големият успех за страната ни в мъжкото плуване.

Миладинов не скри гордостта си от историческия резултат и заяви, че вече гледа към олимпийските игри в Токио това лято, за които ще се готви в България.

"Вече осъзнах какво се случи. Радвам се. Благодаря на семейството ми, на федерацията, на моите спонсори. Това беше едно прекрасно преживяване за мен, с много емоции. Много съм щастлив, че успях да направя нещо такова за България.", каза Миладинов на родна земя.

"Според мен, има още много какво да се подобрява, но със сигурност вървим в правилната посока. Йосиф дава страхотен пример за целия отбор и всички се стремим да се доближаваме до неговите резултати и повече.", коментира съотборникът му Любомир Епитропов, донесъл на България четвъртата олимпийска квота в плуването с класирането си за полуфиналите на 200 м бруст.

"Мечтая семейството ми да е живо и здраво най-вече, както и да постигна на олимпийските игри това, за което съм тренирал цяла година. Надявам се да имам спаринг-партньори тук. Ще видим как ще се развият нещата. Надявам се да направим някъде лагер, който ще ми е от полза. Надявам се всичко да върви по план. С националния отбор ще направим една стабилна подготовка и, живот и здраве, в Токио ще покажем добро представяне на България.", допълни Миладинов.

"Мисля, че всички ние, включително и треньорите, защото те също са фактор, вдъхваме кураж и сме ментори за малките деца, за тези, които искат да се занимават със спорта.", заяви сребърният медалист от Будапеща.