на живо

Милов пред bTV: Ще тренирам повече за златото! (ВИДЕО)

21-годишният борец със силен дебют при мъжете

Милов пред bTV: Ще тренирам повече за златото! (ВИДЕО)

Кирил Милов спечели сребърен медал на световното първенство по борба в Будапеща. 21-годишният дебютант загуби схватката за титлата в кат. до 97 кг в класическия стил, но постигна най-големия успех за мъжката ни борба от 2013 г., когато Иво Ангелов триумфира на шампионата на планетата.

В интервю за bTV Милов сподели разочарованието си от загубата, но увери, че ще тренира по-усилено, за да спечели титлата догодина.

"Разочарованието остава! Няма как да не си разочарован, когато се целиш в титлата. Надявам се тази година да тренирам повече и догодина да взема титлата.", каза Милов пред bTV.

Милов замени в последния момент титуляра в категорията Николай Байряков, който получи контузия.

"С Байряков постоянно тренираме заедно, но с много тренировки, много труд и големи мечти всичко се постига", добави родният борец.

Според него мястото му сред титулярите не е гарантино, въпреки силното представяне в Будапеща:

"Мястото никога не е гарантирано, защото винаги можеш да получиш контузия. През 2015-а счупих крак осем дни преди световното, така че мястото никога не е гарантирано", каза още той.

Кирил Милов беше последният български участник на световното първенство. Така активът на България от шампионата в унгарската столица е общо 4 медала - злато на Тайбе Юсеин, сребро за Биляна Дудова и Кирил Милов и бронз на натурализирания арменец Айк Мнацканян.