на живо

Сребро за България от световното по таекуондо

Денис Димитров – Рицаря е вицешампион на планетата за кадети

България се сдоби със сребро от световното първенство за кадети в Ташкент. В столицата на Узбекистан, Денис Димитров-Рицаря стана вицешампион на планетата в категория до 53 кг.

Единствената загуба на нашето момче дойде от представител на Русия във финала. Пред погледа на президента на родната федерация Слави Бинев, Денис започна ударно надпреварата. На старта надви състезател на Узбекистан, след което той преодоля съпротивата на американец с 25:16. Полуфиналът при 53-килограмовите отново бе в негова полза с категоричен резултат – 33:13 срещу национал на Азербайджан.

В ъгъла на Димитров на световното бяха треньорите Ангел Кирчев и Станимир Лазаров. Той е третият българин с медал от световно първенство при кадетите през последните две години. От шампионата на планетата в Египет през 2017 г. страната ни има злато на Александър Джорджев и бронз на Кристиан Кирчев.

Следващото голямо първенство за българските таекуондисти е Балканиадата в Самоков в средата на септември и елитният турнир от сериите GRAND PRIX през октомври в София.