на живо

Стадионът на "Йънг Бойс" се превръща в... мултимедийно студио

Гледайте ЦСКА - "Йънг Бойс" пряко по bTV Action от 19:15 ч. на 26 ноември

Getty Images

За голяма част от футболния свят пандемията от коронавирус обърка всичко! Особено що се отнася до финансите и приходите. 

В началото на разпространението на заразата в Европа клубовете бяха принудени да преустановят тренировки и мачове, а когато се завърнаха на терена, по трибуните не бяха допускани зрители. Това очаквано намали парите в касата. Днес по-досетливите във футбола намират начин да се приспособят към ситуацията и да печелят от други места. 

Сред тях е и съперникът на ЦСКА в Лига Европа - швейцарският "Йънг Бойс". "Жълто-черните" ще се изправят срещу тима от стадион "Българска армия" на 26 ноември в четвърти кръг от груповата фаза. Мача може да гледате пряко по bTV Action от 19:15 ч.

И докато футболистите и треньорският щаб са у нас, на стадиона им "Ванкдорф" в град Берн ще могат да присъстват външни хора, които да организират срещи или да снимат телевизионни продукции.

Пандемията принуди ръководството на "Йънг Бойс" не да затвори врати, а да ги отвори широко и да посрещне наематели в новото си... мултимедийно студио.

Снимка: Getty Images

На своя официален сайт швейцарците разказват, че помещението по принцип се използва от феновете и зрителите. В него те се срещат по време на мачовете. В страната обаче остава забраната за посещение на футболни срещи. 

Вместо да стои празно, помещението е превърнато в студио, от което могат да се излъчват предавания, както и да се организират онлайн конференции. От "Йънг Бойс" уточняват, че мястото не е голямо - около 100 кв. м. В тях могат да се настанят удобно и да спазват всички мерки за социална дистанция до пет човека.

Снимка: Getty Images

Освен това от клуба хвалят бързината на интернет връзката и възможността за бърз пренос на звук и мултимедия.

Желаещите да наемат студиото могат да се възползват още от гримьорни, стая за кетърниг и помещение, в което да бъдат настанени преводачи за симултантен превод.

Снимка: Getty Images

От "Йънг Бойс" заявяват, че са готови да посрещнат всеки, който иска да разгледа мястото, както и да съдействат за намирането на желаните от клиента мебели. 

Всъщност от клуба не за първи път предоставят такава възможност за наемане на пространства. На "Ванкдорф" има две конферентни зали и три ресторанта, които могат да бъдат наемани за различни събития, в това число и сватби.

Снимка: Getty Images

Изкуствената трева на стадиона пък позволява лесна поддръжка, а компаниите могат да се възползват и да заснемат атрактивни рекламни кампании там. 

Естествено, всички тези странични действия трябва да са съобразени най-напред с програмата и мачовете на мъжкия тим.

Снимка: Getty Images

Четвъртък (26 ноември) е изключително подходящ ден, тъй като "Йънг Бойс" гостува на ЦСКА в среща от четвъртия кръг на груповата фаза на Лига Европа. Мача може да гледате пряко по bTV Action от 19:15 ч.