на живо

Стамен Белчев: Б36 не са дошли на разходка. Няма да ги подценим (ВИДЕО)

Треньорът на "червените" не разбира отказа на "Локо" Пловдив за отлагане на срещата в първенството

Lap.bg

Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев изключи вариант за подценяване по време на мача на "червените" срещу Б36 Торсхавн. Срещата от третия квалификационен кръг за групите на Лига Европа ще се изиграе утре (24 септември) на стадион "Българска армия".

"Във всеки мач се опитваме от първата минута да вкараме гол. Някога се случва по-рано, друг път - не. С футболистите постоянно говорим не само за предстоящия мач, но и за другите мачове, че трябва да бъдем винаги на 100% готови, за да можем да оправдаваме очакванията на феновете. Напрежение не трябва да има. Дали сме фаворити? Мисля, че процентите са 50:50. Не това, което пише в пресата - че са дошли на разходка, че едва ли не да се омаловажава този отбор. В никакъв случай няма да ги подценим. Ще подходим съвсем сериозно и с уважение към противника", заяви Белчев преди мача с тима от Фарьорски острови.

Треньорът на ЦСКА е категоричен, че тимът му трябва да се справи, въпреки натрупаната умора във футболистите му. "Червените" играха с "Лудогорец" (2:2) преди дни, а след мача с Б36 им предстои дерби с носителя на Купата на България "Локомотив" Пловдив. Ръководството на тима от стадион "Българска армия" поиска отлагане на срещата, но пловдивчани не се съгласиха.

"Следваме нашата програма. Мислим само за мача утре, а след това ще мислим за мача срещу "Локомотив" Пловдив. След мача с "Лудогорец" всички са здрави. Има леко натрупана умора. Това е нормално. Важното е, че всички са здрави. Утре до мача имаме две тренировки. Надявам се, че всички ще бъдат здрави. Със сигурност се натрупва умора. Не искам да звучи като извинение, но това ще се усети в един момент. Ние имаме повече от 20 човека, така че ще трябва да се справим. Аз не мога да разбера защо от "Локомотив" Пловдив не се съгласиха да отложим мача. Може би това е най-важният мач за тях", коментира Белчев.

Снимка: Lap.bg

Трибуните на стадион "Българска армия" ще останат празни и в утрешния мач на "червените". Феновете ще се съберат в близост до спортното съоръжение, за са подкрепят любимците си.

"Винаги има разлика, когато играем пред публика и без публика. Надявам се това да не се отрази на тонуса. Когато всичко се решава в един мач, грешките трябва да бъдат сведени до минимум. Сигурен съм, че нашите футболисти ще усещат подкрепата на феновете, въпреки че те ще бъдат извън стадиона", каза Белчев.

При успех срещу Б32, ЦСКА ще се изправи срещу "Базел".