на живо

Стамен Белчев: На 90% сме готови за новия сезон

Треньорът на ЦСКА не изключи в тима да пристигнат още нови футболисти

Lap.bg

Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев заяви, че възпитаниците му са готови на 90% за старта на новия сезон в българското футболно първенство. "Червените" от стадион "Българска армия" ще се изправят срещу ЦСКА 1948 утре (7 август), с което ще бъде даден стартът на кампания 2020/2021.

"Подготовката мина добре. Имаше много добри условия на базата в Панчарево. Очаквам да покажем постоянство в играта, да доминираме на терена през всичките мачове. Контролите бяха три на брой, въпреки че първата бе от едно полувреме. Мисля, че на този етап на достатъчни. Като имаме и предвид, че момчетата изиграха за около 1 месец 10 мача. Дали сме готови за началото? Винаги има какво да се желае. На 90% сме готови", убеден е Белчев.

"Не е нужно да се променят много от нещата за краткото време, от което работим заедно. Имам изисквания. Най-важното е да се движим напред. Да сме компактни, да владеем топката и да имаме добра огранизация. Важното е да побеждаваме. Това, че вкарваме по три гола е радващо за всички. Това е резултат от работата, която всички вършат. Винаги има какво да се желае", добави специалистът, който замени начело на "червените" Милош Крушчич в края на миналия сезон.

Белчев не изключва към тима да се присъединят още нови футболисти, които да използва през сезона.

"Вижданията ми от новите е, че са страхотни футболисти. Нужно им е малко време, за да покажат истинските си възможности. Що се отнася до още нови играчи. Сега сме в трансферен прозорец. Ако има договорки, ще имаме и нови попълнения", заяви той.