на живо

Стамен Белчев: Със сигурност ще завършим преди ЦСКА 1948

"Трябваше да бъдем по-уверени и убедителни", каза треньорът на ЦСКА

Lap.bg

Треньорът на ЦСКА - Стамен Белчев, е уверен, че неговият тим ще завърши на по-предна позиция в класирането на футболното първенство в сравнение с ЦСКА 1948. Днес (7 август) двата тима се изправиха един срещу друг в първи мач от кампанията, а крайният резултат беше 2:2.

"Със сигурност нашият отбор ще завърши по-напред в класирането. Разочаровани сме от това, че загубихме 2 точки на старта. Трябва да си извадим поуките от този мач и да изглеждаме по-добре", заяви Белчев след мача.

"За съжаление пропуснахме ситуациите, които имахме пред вратата на противника. Трябваше да бъдем по-уверени, по-убедителни, по-настоятелни, за да може да си реализираме гол, който може да ни стигне. Първите 2 гола допуснахме лесно. Указанията бяха, че от първата минута трябва да пресираме противника, да играем агресивно. За съжаление не се случи. След тези два гола рискувахме и накрая, за съжаление, не ни достигна това, че не можем да си вкараме положенията", анализира още той.

Снимка: Lap.bg

Той заяви, че емоциите не трябва да надделяват в подобни срещи, дори когато залогът е голям.

"Не трябва да са прегорели. Трябваше да има баланс между желанието и емоциите във всеки един от тях. Във всеки един мач трябва да даваме максимума и да се получат нещата. Гледам моя отбор, нищо друго не ме интересува. Имаше моменти, в които показахме скорост, динамика. Бяхме близко до противника, бяхме агресивни, но имаше и моменти, в които не ми хареса - в прехода от атака към защита", заяви Белчев.