на живо

Стамен Белчев заменя Крушчич начело на ЦСКА

Той води "червените" в периода 2016-2018 г.

cska.bg

Стамен Белчев ще замени Милош Крушчич като треньор на ЦСКА. Това научи bTV от свои източници. Днес (2 юли) именно Белчев е водил тренировката на тима на базата в Панчарево.

Треньорската рокада идва часове, след като "червените" загубиха финала за Купата на България по футбол. След изпълнение на дузпи за втора поредна година триумфира "Локомотив" Пловдив.

След мача от ръководството заявиха, че ще обсъждат бъдещето на треньора Милош Крушчич. Самият той също каза, че е възможно да напусне поста.

Очаква се новината да бъде официално потвърдена в днешния ден.

Снимка: Lap.bg

Крушчич пристигна на "Българска армия" като помощник на бившия треньор Люпко Петрович. От октомври 2016 г. той застана на треньорския пост. Под негово ръководство тимът изигра 21 мача, като загуби финала за Купата, а в класирането на Първа лига в момента е на трето място.

Стамен Белчев беше треньор на "червените" в периода ноември 2016 г. - май 2018 г. Първоначалната прогноза беше, че той ще бъде временен вариант, но се задържа на поста за 56 срещи. 

Снимка: Lap.bg

След като напусна "Българска армия" треньорът води за кратко "Арда" Кърджали. Договорът му беше прекратен по взаимно съгласие през април 2020 г.