на живо

"Стани по-добър" с Гергана Брънзова и Веселин Веселинов (ВИДЕО)

В дни на социална изолация двама от най-успешните български баскетболисти направиха спортно предаване

Има ли пряк път към върха? Съществува ли формула на успеха в спорта по примера на тези в математиката, в химията, във физиката? Каква е съдбата на шампиона, когато завесата падне, представлението приключи и от славата днес, утре не е останало нищо, освен хубав спомен?

Във времена на изпитание за човечеството, заради пандемията от коронавируса, двама от най-успешните български баскетболисти - Гергана Брънзова и Веселин Веселинов, поставят началото на благородна кауза. Тя вече си има и знаково име: "Стани по-добър".

Платформата представлява аудиопредаване, в основите на което са заложени добрият пример и протегнатата от Гери и Веско ръка за подкрепа към всеки спортист и човек, който е изправен на професионален или житейски кръстопът.

Докато следват в треньорската школа на НСА, Брънзова и Веселинов влизат в ролята на водещи, които ще интервюират големите имена в историята на българския спорт, а и не само. Двамата дават думата на успелите, за да чуят от тях всичко, което остава скрито за широката публика. За изкушенията и опасностите по пътя, за подводните камъни и невидимите, тънка нишки, които делят успеха от провала. И още куп житейски уроци – всичко това занапред може да бъде чуто в "Стани по-добър".

Снимка: Lap.bg

Пилотното издание вече е записано, а в него Гери интервюира Веско – един разговор, който си струва да изслушате на един дъх. Готов за слушане е и епизод 2: в него ролите са разменени и Веско е този, който задава въпроси на Гери. Можете да откриете и двата епизода в апликациите Spotify, Anchor, както и във "Фейсбук" страницата на "Стани по-добър".

КОИ СА ТЕ?

Гергана Брънзова е второто от трите деца на легендата на българския баскетбол Бойчо Брънзов. Заедно с по-голямата ѝ сестра Албена, и с брат ѝ Бойчо, тримата тръгват по стъпките на татко си и наследяват любовта му към играта под двата коша.

Гери е част от националния отбор на България в продължение на 20 години (1999-2010). Едно от знаковите европейски имена в колежанската лига на САЩ с екипа на Флорида Интернешънъл Юнивърсити (1994-1998). Зад гърба ѝ стоят 13 години професионална кариера.

Снимка: Getty Images

Тя е първата българка, която пробива в женската НБА. През 1998 г. е изтеглена под №24 в драфта на WNBA и до 1999 г. включително защитава цветовете на "Детройт Шок". Със солиден опит на ниво Евролига и Еврокъп с отборите на "Фенербахче", "Бешикташ" и "Кошице". 4-кратен шампион, 3 пъти носител на купата, 3 участия в Мача на звездите.

Преди 5 години в Бургас, в памет на своя баща, основава фондацията "Get Better" ("Стани по-добър") за личностно развитие и усъвършенстване, и спортен мениджмънт. Автор на автобиографичната книга "Отвисоко на живота", издадена през 2015 г.

Основател на платформата "Mind Body One" ("Съзнание и тяло в едно"). Противно на някои мнения, че тя е насочена единствено към хора, страдащи от множествена склероза – заболяване, през което минава и Гери, "Mind Body One" е забележителен пътеводител, посветен на всички, които се стремят към здравословен начин на живот и искат да открият вътрешното си Аз. В момента следва докторантура по Интегрална и натурална медицина.

Веселин Веселинов е считан за един от най-интелигентните и образованите български баскетболисти през новото хилядолетие. Освен солидната 20-годишна професионална кариера, крилото винаги е инвестирал време и усилия и в своето образование. От две години насам, след като прекрати активна състезателна дейност, Веско е мениджър на баскетболния "Левски Лукойл”.

Бакалавър по "Политически науки" от университета в West Virginia State в САЩ (дипломира се през 2006-а). Магистър по "Бизнес администрация" от Международното висше бизнес училище (International Business School) у нас.

Седем пъти шампион на България: шест от тях с "Лукойл Академик" (2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2015) и веднъж с "Левски Лукойл" (2018). Три пъти носител на Купата (2011, 2012, 2013) и веднъж на Суперкупата с "Лукойл Академик" (2017).

Снимка: Lap.bg

Възпитаник на Каспър колидж (2001-2004) и на университета в West Virginia State (2004-2007) отвъд океана. Преди да отпътува за САЩ през лятото на 2001 г., дебютира в мъжкия баскетбол с екипа на "Славия" (1998-1999), след което облича последователно екипите на "Буба" (1999-2001) и "Левски" (2001-2002).

В кариерата си защитава цветовете още на "Рилски спортист" (2015-2016), "Тимишоара" в Румъния (2015-2016) и "Люцерн" в Швейцария (2016-2017). Дълги години е неделима част от националните ни отбори във всички възрастови групи (16, 18, мъже).

bTV призовава: останете си вкъщи!