на живо

Станилия Стаменова готова за диалог с федерацията по кану-каяк (ВИДЕО)

Спортният министър пое ангажимент тя да получи необходимите средства за подготовка

Станилия Стаменова готова за диалог с федерацията по кану-каяк (ВИДЕО)

Станилия Стаменова е готова за диалог с родната федерация по кану-каяк, за да участва на олимпийската квалификация през май. В момента тя е с прекратено финансиране, тъй като няма клуб и треньор.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев пое ангажимент Стаменова да получи предвидените средства.

"Има целеви средства, които се отделят от министерството. Единственото ми желание е те да стигнат до мен, за да мога да ги използвам за подготовката си", заяви днес Стаменова на специална пресконференция.

В четвъртък световната шампионка от Милано 2015 използва профила си в социалната мрежа "Фейсбук", за да изрази разочарованието си, че от август 2020 г. покрива всички разходи около своята олимпийска подготовка с лични средства. Тогава Стаменова разкри също, че договорът ѝ с министерството на младежта и спорта е прекратен. Причината - в момента тя няма клуб и треньор.

"Аз съм предявила желанието си да работя с Ева Пашева", заяви днес Станилия.

Пашева обаче не може да изпълни изискването на българската федерация треньорът да бъде специалист по кану-каяк.

Снимка: bTV

Стаменова желае да води самостоятелна подготовка, но от федерацията са категорични, че това е недопустимо. Казусът трябва бъде решен възможно най-бързо, тъй като на Станилия предстоят олимпийски квалификации.

"Аз съм на 33 години. Желанието ми беше да стигна до олимпийски игри и това най-вероятно ще бъде последният ми сезон", каза Стаменова.