на живо

Станимир Стоилов напуска "Астана", въпреки успеха

"Нямам предложение за нов договор", заяви специалистът

Getty Images

Станимир Стоилов заяви, че на този етап все още не е получил предложение от ръководството на "Астана" за продължаваме на изтичащия му договор. Българският специалист снощи и изведе отбора до исторически 1/16-финал в Лига Европа след победа с 1:0 над Спарта в Прага. Така "Астана" стана първият футболен клуб от Казахстан, който се класира в елиминационната фаза на евротурнирите през пролетта.

"До днес не съм получил предложение - значи "Астана" ще продължи без мен. С мен не са контактували и от футболната федерация на Казахстан. Ако получи такова предложения, ще помисля, а след това ще взема решение", заяви Стоилов.

Той похвали футболистите от отбора за постижението.

"Този отбор е призван да прави история - пак промени историята на казахстанския футбол. Доволен съм, че играхме дисциплинирано. През второто полувреме имахме проблеми, но на това ниво не можем да очакваме да бъде лесно. Момчетата са герои. Не знам кога клуб от Казахстан пак ще постигне подобно нещо. Страната дълго ще помни този успех. За три и половина години, в които работя в "Астана", много израсна и отборът, и футболистите като индивидуалности. Всеки във футболна Европа знае за Казахстан заради Астана. Затова нашите играчи са герои. Окомплектовахме този състав в тежка ситуация зарази забраната за трансфери. Мисля, обаче, че този отбор съвсем спокойно може още утре да започне участие в шампионата на страната и на 1/16-финалите в Лига Европа. Това не би било проблем. Трябва и подсилване, но за това трябва да се мисли по-късно", каза Стоилов.