на живо

Станимир Стоилов: Не може баницата да стои на масата, трябва да е на гардероба (ВИДЕО)

Треньорът на "Левски" със странна метафора след 0:0 с "Царско село"

Lap.bg

Треньорът на "Левски" Станимир Стоилов направи любопитен коментар след равенството 0:0 в контролата с "Царско село". Той заяви, че не очаква "сините" да "литнат" през пролетта, но играчите трябва да показват най-доброто от себе си във всеки мач. Стоилов обаче описа ситуацията със странна метафора.

"Евротурнири? Реална мечта. Сам поставих такава идея и задача. След като сме "Левски", не можем да поставяме ниски цели. Не може баницата да стои на масата. Тя трябва да е отгоре на гардероба, за да може футболистите с всеки изминал ден да показват по-добро ниво. Това е целта. А докъде ще стигнем, всичко ще зависи от нас.", заяви Мъри.

Снимка: Lap.bg

"Дадохме на всички игрови минути поравно. Доволен съм от желанието и динамиката на футболистите. Вече трябва да мислим за старта на шампионата. Няма да имаме оправдание, ако не стартираме както трябва. Трябва да стартираме така, както подобава на нивото на "Левски". Няма какво да тренираме повече."

"Имам идея как да изглеждаме в първия мач. Влязохме тежко, все още изпитваме затруднения с динамиката в играта ни. Но до мача се надявам да върнем динамиката. Без значение е с кой състав, "Левски" трябва да играе добре. Днес - средно представяне, което не можем да кажем, че подобава на "Левски". Миланов го форсирахме, за да преодолее страха от единоборствата. Друго е да тренираш без съпротива. Георги набира скорост, специално за него - трябва да набере максимална спортна форма. Беше важно да преодолее неувереността след травмата."

Снимка: Lap.bg

"С който и да играем на "Герена", имаме преимущества. На нашия стадион не се плашим от никой. "Левски" не трябва да се плаши. "Локомотив" е отбор, който през последните 4-5 години показа сериозно израстване. Спечели и трофеи. Един от водещите отбори е, заслужава уважение и респект. Напускането на Георги Минчев едва ли ще им се отрази кой знае колко. Пожелавам успех на Минчев."

"Но няма да зависи от "Локомотив". Важно е как ще се представим ние. Очаквам да играем с нужната динамика, увереност и агресивност, за да отговорим на очакванията на хората и да ги зарадваме с добра игра и победа", коментира Стоилов преди шампионатния двубой с "Локомотив" Пловдив.

Снимка: Lap.bg

"Не обичам да търся извинения, че е първи мач и не сме във форма. Трябва да играем на максимума. При подкрепата и очакванията към нашия отбор, всеки мач трябва да играем на високо ниво и да подобрим малко нивото от предходния сезон. Не очаквам отборът да "литне" веднага. Имаме нови футболисти, които трябва да влязат в ритъма на отбора и публиката. Очаквам да играем добре. Футболистите са задължени да играят добре. Не може футболист на "Левски" да не отговаря на динамика, желание и амбиции.", допълни наставникът на "сините".