на живо

Станимир Стоилов: Не съм се замислял за връщане в България (ВИДЕО)

Селекционерът на Казахстан даде обширно интервю за местния "Вести"

Селекционерът на Казахстан Станимир Стоилов, който е и най-успешният български треньор зад граница, заяви, че не планира завръщане у нас в близко бъдеще. В обширно интервю пред местния "Вести" Мъри определи "Левски" като отбора на сърцето си. Стоилов сподели, че е впечатлен от развитието на "Лудогорец", но отхвърли възможността да поеме шампиона на България.

"Лудогорец" е най-добрият отбор в България за последните 6-7 години. Там той е хегемон. Има 2-3 участия в групите на Шампионската лига и още 2-3 в Лига Европа. Клуб, достоен за уважение, разполагащ с нова база, нов стадион. Има играчи, има средства. Клубът се развива отлично, но според мен мястото ми не е в "Лудогорец", защото прекарах 8 или 9 години в "Левски". Бях капитан. Като треньор имам участиe в Шампионската лига, четвъртфинал в Лига Европа. Отборът на сърцето ми е "Левски". И все пак дори не съм се замислял за връщане в България в близко бъдеще... Поработих у дома, показах какво мога.", каза Стоилов.

"А и не съм получил никакви оферти. Може би някой просто е говорил с агента ми, но нищо повече. Честно казано, мен парите не ме интересуват. Ако получа предложение от някой много голям отбор, тогава може да се замисля да напусна сегашния си пост."

"Имам задачи и цели с националния отбор на Казахстан, които се стремя да изпълнявам, но ако организацията и условията в местния футбол изведнъж се влошат, тогава вече ще си тръгна.", заяви бившият треньор на "Астана".

Тагове:

@