на живо

Станимир Стоилов: Няма начин Наско Сираков да работи в ЦСКА

Наставникът на „Астана” беше категоричен, че мястото на бившия изпълнителен директор на "сините" е на „Герена”

Бившият треньор на „Левски” Станимир Стоилов опроверга слуховете, че Наско Сираков може да започне работа в ЦСКА. Играчът с най-много голове в историята на "сините" (165) заемаше поста изпълнителен директор през периода 1999-2008 г., а след това за кратко и през 2013 г.

„В никакъв случай Наско Сираков не може да работи в ЦСКА. Той дори не може да се замисли за такова нещо. Понякога си създаваме бомбите, за да си ги опровергаваме. Неговото място е във футбола и на "Герена", това е”, заяви Стоилов при гостуването си в Актуално студио "Дерби".

Наставникът, извел „Левски” до първо участие в групите на Шампионскта лига и до две поредни шампионски титли през 2006 г. и 2007 г. разкри, че собственикът на „сините” Спас Русев е провел разговор на изцяло футболна тематика с него.  

„От моето напускане на "Левски" до днес, Спас Русев е първият собственик, който с идването си имаше желание да проведем разговор на тема "футбол". Искаше да знае какво мисля за темата "Левски". Проведохме положителен разговор с него. Друг никой не се е обръщал към мен за съвет”, каза Стоилов.

"Случвало се е, когато се оцапа отборът, да ме потърсят за нещо. Но това е. Като идея, като визия, което има Спас Русев за пътя, за мен е много добре. Аз всеки собственик го оценявам по това какви инвестиции прави в клуба си. Тогава беше започнал да прави промени, затова заслужава доверие. Надявам се всичко да е за добро”, добави треньорът на казахстанския шампион „Астана”, извел тима до историческо първо участие в групите на Шампионската лига.

Стоилов, изиграл над 200 мача като футболист в „Левски”, беше категоричен:

"Избягвам да коментирам вече темата "Левски", защото от дълги години говоря по-глобално за футбола. Моите разбирания как трябва да изглежда отборът, явно се разминават с хората, които се занимават с него в последните години."

Стоилов все пак не пропусна да изрази уважението си към настоящия треньор на тима Елин Топузаков:

"За съжаление, никога не съм контактувал с него като треньор. Сега е получил своя шанс отново, надявам се да ме надмине. Ще се радвам от все сърце да го направи"

„Той и играчите от неговото поколение сложиха старта на моята кариера, нека отидат още по-високо. Видях у него страст да налага млади играчи, сега не можах да го видя. Невинаги резултатите могат да кажат къде ще стигнеш, въпросът е да изчистиш играта си. Надявам се Елин да ме надмине десетократно. Всичко друго е спекулации”, добави още бившият наставник на „сините”.