на живо

Станимир Стоилов: Очакваме 3-4 критични месеца. Правя сметки за евротурнирите

"По-важно е да задържим това, което имаме, и да го развием", заяви треньорът на "Левски"

Треньорът на "Левски" Станимир Стоилов очаква следващите 3-4 месеца да са критични за тима. Той обяви, че все пак прави планове за участие на тима в евротурнирите през сезон 2022/2023.

"С оглед на ситуацията очакваме 3-4 критични месеца за нас. Не можем да си позволим да се разпростираме. Ако излезе нещо в движение и имаме възможност. По-важно е да излезем от критичната ситуация като клуб", заяви треньорът и добави:

Снимка: Lap.bg

“За мен най-важното е хората в клуба да си получават редовно възнагражденията си. Ясно е, че имаме ангажименти към хора и загубени дела, които трябва да покрием. Огромни усилия се полагат от хората, за да може по-лесно да погасим задълженията. В началото на годината съкратихме някои длъжности, за да може да бъде сгъстен бюджета. Важното е "Левски" да се спаси в момента"

"Левски" е на шесто място в класирането на Първа лига и за тима предстои да играе на четвъртфинал в турнира за Купата на България през март. Днес (3 януари) футболистите направиха първа тренировка след кратката пауза, а на 5 януари заминават на подготвителен лагер в Турция. 

Снимка: Lap.bg

"Най-важното е как ще изглеждаме игрово. Така ще можем да си заслужим участието в евротурнирите. Ако сме добри, всичко е пред нас. Има тимове пред нас в класирането, но ние сме "Левски" и с всеки изминал ден трябва да се подобряваме. Засега има минимален напредък откакто работим. Трябва да съхраним изграденото и всеки ден да надграждаме. Очаквам да играем по-организирано, по-уверено. Дано и новите попълнения да вдигнат класата на отбора", заяви Стоилов. 

Снимка: Lap.bg

В момента "Левски" има две официални нови попълнения - Цунами и Ноа Сонко Сундберг. Очаква се в близките часове с тима да подпише Велтон Фелипе Парагуа де Мело. Стоилов не скри, че е разговарял и с бившия капитан на националния отбор Ивелин Попов.

Не съм водил дълъг разговор с Ивелин Попов. Редовно се чуваме с него, говорим си, но за лятото не сме говорили. Винаги е добре дошъл в "Левски", но не смятам, че "Сочи" има желание да се раздели с Ивелин Попов. Нямаме нито едно предложение за наш играч. Това означава, че трябва още много да работим. Ако играем добре, цената на играчите ще се качва и ще има интерес към тях. За момента обаче такъв няма. Трябва да вдигнем отбора и да заиграем по-добре, тогава ще има интерес. Братя Цоневи тренират, играят. Те знаят какво трябва да се подобри, казал съм им го. Имат нужното желание. Имаме да решаваме финансови проблеми, така че е нормално да търсим решаване на тези проблеми. На този етап двамата са играчи на "Левски" и няма никой отстранен. Ще пуснем Мартин Петков под наем, за да има повече игрова практика. Същото важи и за други от младите играчи", каза той.