на живо

Станимир Стоилов: От Михайлов може да очакваме помощ за мерките и за базите

"Нощните клубове работят, а стадионите - не. Недоумявам как", заяви треньорът на "Левски"

Станимир Стоилов: От Михайлов може да очакваме помощ за мерките и за базите

Треньорът на "Левски" Станимир Стоилов заяви, че няма как да дава оценки на президентът на БФС Борислав Михайлов и на членовете на Изпълкома само няколко дни след конгреса на централата. 

Вчера мажоритарният собственик на "сините" Наско Сираков, който открито заяви подкрепата си за досегашния шеф на футбола, каза, че е разочарован от избраните хора в Изпълнителния комитет.

"Рано е да даваме оценка 48 часа след конгреса. Сираков изрази своето мнение. Аз съм си казал личното мнение. Сега от Михайлов и нас зависи да се случи нещо добро. От тук нататък трябва да се работи. От Михайлов може да очакваме помощ в такива ситуации като с мерките, за бази и т.н. Има проблеми във футбола, които трябва да се решат. Изборът не беше лесен. Има недоволство към работата на футбола и трябва да се изчистват проблеми - сигурен съм, че Михайлов ги е видял също", заяви Стоилов.

Снимка: Lap.bg

Треньорът на "Левски" говори и за мерките на РЗИ в столицата, според които не е позволено присъствие на фенове по стадионите. Така "сините" ще гостуват на "Локомотив" София на 16 октомври без подкрепата на феновете си.

"След като от днес за утре слагаме забрани, би трябвало да може да се отменят. В нощните клубове седят на 50 сантиметра един от друг. Има ваксина - не искаш да се разболяваш, отиваш и се ваксинираш. Държавата е решила глобално проблема - ако искаш, ходи и се ваксинирай. Недоумявам какъв е този принцип. Заведенията работят, а на стадиона не може. При по-добра организация може да стоим на 20 метра един от друг. Някой отчита дейност", заяви Стоилов.

Снимка: Lap.bg

Срещу столичните "железничари" футболистите на "Левски" излизат за победа и за трите точки, които са от огромна важност за тима, който е на 11-то място в класирането.

"Локомотив" София ми направи добро впечатление, изгражда се в движение. Скокът от “Б” в “А” група не е лесен. Имат добър точков актив. "Левски" има крещяща нужда от точки. Точковият актив не отива на името на Левски. Има двубои, които ги причисляваме в графата “задължителни”. В тях играхме добре, създадохме положения, но не спечелихме. Няма накъде да се отстъпва", заяви Стоилов.