на живо

Станимир Стоилов пред bTV: Нашите треньори са назад с технологиите (ВИДЕО)

Мисля за няколко трансфера през лятото, каза Мъри

Станимир Стоилов пред bTV: Нашите треньори са назад с технологиите (ВИДЕО)

Треньорът на "Астана" Станимир Стоилов е категоричен, че в България има треньори, които са достатъчно квалифицирани, за да ръководят и отбори от топ 3 на европейските първенства.

"Нашите наставници имат потенциал, но мисля, че изостават с технологичните процеси, защото там е въпрос на пари, на вложения, на знания", каза Мъри.

Пред bТV той коментира представянето на ръководения от него казахстански шампион през изминалата година:

"В момента за тима е важно да се утвърди като средноевропейски отбор. Даже да имаме една слаба година, не е редно ръководителите да скланят глава, а да продължат да инвестират в тима".

Мъри заяви, че в момента не мисли за подновяване на контракта си и вниманието му е изцяло насочено към сформирането на състав, който да успее да прескочи квалификациите за Шампионската лига през лятото.

"В момента не водя преговори за евентуално продължаване на договора ми. Все пак има още една година до изтичането му. Трябва да се концентрираме върху окомплектоването на отбора. Ситуацията беше доста тежка с оглед на това, че сме наказани заради финансовия феърплей. Добре ще е, ако привлечем двама-трима играчи през лятото и успеем да преодолеем отново квалификациите на Шампионската лига", каза 49-годишният специалист.