на живо

Станимир Стоилов и Астана с първа точка в Шампионската лига (ВИДЕО)

Историческо първо равенство за казахстански клуб на най-високо ниво.

Станимир Стоилов и Астана с първа точка в Шампионската лига (ВИДЕО)

Под ръководството на своя треньор Станимир Стоилов отборът на Астана записа първа точка в актива си в дебютния домакински мач на казахстански тим в Шампионска лига. 

Астана стигна до равенство 2:2 с турския Галатасарай.

Гостите откриха резултата в 31-та минута след шут на Билал Киса и до 60-тата минута отборът на Астана изглеждаше безпомощен.

Играчите на  Станимир Стоилов обаче се преобразиха в последния половин час на срещата и притиснаха сериозно съперника си.

В 77-та минута след пробив от ляво на Кабананга Хакан Балта си вкара автогол и резултата бе изравнен. Увлечени в атаки домакините допуснаха грешка при пробив по левия фланг. Това доведе до автогол на вратаря Ерич и гостите отново поведоха четири минути преди края на двубоя.

Футболистите на Станимир Стоилов не се отчаяха и успяха да се доберат до равенството 2:2 срещу фаворизирания си съперник като записаха първа точка в актива си при дебютното си участие в групите на Шампионска лига този сезон. Вторият гол за Астана стана след изстрел с глава на Каняс и автогол на френския защитник на Галатасарай Карол, в 89-тата минута на мача.