на живо

Станимир Стоилов: Ще се постараем да направим селекция до Нова година (ВИДЕО)

"Целта е да се стабилизираме финансово и игрово"

Lap.bg

Треньорът на "Левски" Станимир Стоилов заяви, че голямата цел остава игрово, но и финансово стабилизиране на отбора и се надява "сините" да бъдат готови със селекцията до Нова година.

На пресконференцията си преди дербито със "Славия" той коментира и желанието на "Левски" да прекъсне негативната серия срещу "белите".

Снимка: Lap.bg

"Селекцията ще се прави с време. От дълги години не беше се случвало толкова рано да се представят футболисти. Това не е критерий обаче за тяхното ниво и качество. Ще се постараем до Нова година да направим една нова селекция. Всичко обаче зависи от финансирането и дали ще имаме продажба на играчи. Стараем се да влизаме в много ниски за европейските стандарти параметри."

"Както знаете, ние от първия ден, в който дойдохме, искаме да стабилизираме клуба. За нас е важно да се стабилизираме финансово и игрово като отбор. Селекцията трябва да се случва навреме. Моите амбиции и лично желание за работа е до Нова година да имаме над 80% яснота кой ще започва от пролетта. Желанието ми е всички да започнат заедно подготовка. Мисля, че ще успеем да се справим с тази задача. Важно е да показваме, че на всички нива се върши работа. След като работиш добре, рано или късно резултати трябва да има. Човек, който не работи, само той не греши."

Снимка: Lap.bg

"За качество на играта на "Тича" (срещу "Черно море") не мога да виня футболистите, защото теренът бе неприятен. Там за стил на игра не можем да говорим. Сега е различно. Трябва да бъдем дисциплинирани и да създадем плътност между линиите, за да не допускаме разколебаване. Не гледаме на този мач като такъв на чужд терен, а като домакински."

Факт е, че "Славия" има превес в последните години, това трябва да дава допълнителна мотивация на играчите. Трябва да припомним обаче, че "Левски" е с повече победи в исторически план. Трябва да покажем, че искаме да прекъснем негативната серия.", каза още треньорът, за когото това е втори период на "Герена".

Снимка: Lap.bg