на живо

Станимир Стоилов спъва "Левски" за лиценз

Бившият треньор на "сините" все още чака неизплатени суми от 2008 г.

БГНЕС

Станимир Стоилов подаде официална жалба до Българския футболен съюз, в който настоява на "Левски" да не бъде издаден лиценз за сезон 2017/2018, ако не му бъдат изплатени сумите, които клубът му дължи. Става въпрос за заплати, които "сините" не са превели на специалиста, след като той беше уволнен през 2008 г., информира "Гонг".

В жалбата си към БФС Стоилов настоява, че "Левски" е нарушил чл. 50 от Наредбата за клубно лицензиране, според която ръководството трябва да докаже, че няма задължения към персонала и просрочени публични задължения към НАП, свързани с персонала.

В документите, подписано от Стоилов, се твърди, че ако казусът не бъде разрешен, издаването на лиценз на "сините" ще бъде в разрез в установените правила.

"Настоявам Лицензионната комисия към Българския футболен съюз да предприема необходимите мерки, тъй като е очевидно , че издаването на лиценз на ПФК Левски 1914 АД за участие във футболното първенство на България през сезон 2017/2018 ще бъде в нарушение на Наредбата за Национално клубно лицензиране", са точните думи в жалбата.

Стоилов беше начело на "Левски" в периода 2004-2008 г. със "сините" той спечели две шампионски титли на страната и достигна до четвъртфинал в турнира за Купата на УЕФА. Той е първият треньор, извел български отбор до участие в груповата фаза на Шампионската лига.