на живо

Станимир Стоилов: Спряхме пропадането, сега трябва да започнем издигането (ВИДЕО)

Борислав Цонев отказа да намали заплатата си, обяви треньорът

Lap.bg

Борислав Цонев е отказал да намали заплатата си в "Левски" и поради тази причина си тръгна от клуба като свободен агент. Разкритието направи треньорът на "сините" Станимир Стоилов в интервю за клубната телевизия от подготвителния лагер в Турция.

Цонев вече се присъедини към новия си отбор - украинския "Черноморец" Одеса. В същата посока пое и друг юноша на "Левски" - Мартин Петков.

Снимка: Lap.bg

"Боби Цонев бе титуляр във всички мачове и се стараеше, но заради финансовото ни състояние проведохме разговори за намаляване на заплатата и той не прие. Тогава Сираков му каза, че може да напусне като свободен агент и да печели по-добре на друго място.", каза треньорът.

"За мен беше важно не толкова, че се завърнах в "Левски", а че спряхме пропадането надолу. Мисля, че успяхме да спрем пропадането, да видим доколко ще успеем да започнем издигането. Според мен най-големият проблем, който имаме за решаване е финансовият. Ако успеем да стабилизираме клуба, тогава ще бъде много по-лесно."

Снимка: Lap.bg

Във вторник "Левски" ще изиграе първата си контрола - срещу полския "Гурник". Очаква се да дебютират две от новите попълнения - бразилците Цунами и Уелтън. Според непотвърдена информация, на стадион "Георги Аспарухов" ще пристигне нидерландският централен защитник Келиан ван дер Каап. Досега 23-годишният играч е носил екипа на датския "Виборг", за който има едва един мач като резерва.