на живо

Станимир Стоилов: Темата за промяната на броя на чужденците ми е безинтересна

"Съжалявам, че пропуснах тренировката, но трябваше да давам отчет", разкри треньорът на "Левски"

Треньорът на "Левски" Станимир Стоилов не дели футболистите на българи и чужденци, а промененото правило за отпадане на ограничението за картотекиране на играчи извън Европейския съюз не го интересува. В началото на седмицата Изпълкомът към Българския футболен съюз отмени правилото в тимовата листа да бъдат записани до петима играчи извън ЕС.

"Темата "Чужденци - българи" не я харесвам. За мен има добри и слаби футболисти. Всеки клуб сам си избира стратегията и начина на развитие. Ние си имаме наша политика, наш си начин на работа. Трябва да се съобразим с него и да го следваме. Не искам да деля футболистите на българи и чужденци, така че няма голямо значение бройката. И сега ми е достатъчна. Аз и клубът си имаме изискване, наш план, наши идеи как да развиваме отбора си. Разчитаме на част от нашите млади футболисти, на българите, и на чужденците. Не искам темата "Чужденци - българи" да се коментира. Тази тема ми е безинтересна. Аз искам да е добър футболист", заяви Стоилов и добави:

Снимка: Lap.bg

"Каква е разликата дали играят 20 европейци или 20 извън Европейския съюз. Ние гледаме глобалните решения. Ако искаш да имаш играчи, трябва да ги развиваш и да работиш. Ние си имаме план-стратегия. При всички положения "Левски" ще има българи, които да се борят за местата си в титулярния състав. Ако няма достатъчно добри българи, ще прибягваме до чужденци. Каква е разликата дали са от Сърбия или от Словения? Чак толкова голямо значение не отдавам на това нещо. Може би има клубове, които имат интерес и имат по-голяма бройка. Ние нямаме такава бройка, даже не можем да достигнем максималната". 

Стоилов заяви, че действително е пропуснал тренировката на "Левски" в четвъртък (17 февруари). Причината е, че е присъствал на Управителен съвет на клуба, а не в напрежение между него и ръководството.

Снимка: Lap.bg

"Да, пропуснах тренировката. Имаше Управителен съвет, който се проточи по-дълго от очакваното. Съжалявам, че пропуснахме тренировката, но трябваше да дадем отчет за подготовката и селекцията. Разговорите бяха по-дълги, няма други причини да пропусна тренировката. Каквото имам да казвам, го казвам на медиите. Няма нужда да коментираме спекулации. Ако имаше проблеми, щяхте да ги разберете от мен", каза той.

Утре (19 февруари) "Левски" ще изиграе първия си официален мач за 2022 г. "Сините" посрещат "Локомотив" Пловдив.