на живо

Генчев: Готови сме да отговорим на всичко, което "Марибор" предприеме (ВИДЕО)

"Направили сме стратегия и план за мача"

Screenshot/Youtube

Треньорът на "Лудогорец" Станислав Генчев даде официалната си пресконференция преди мача-реванш с "Марибор" от плейофната фаза на Лига Европа. Наставникът на "орлите", който замени уволнения Стойчо Стоев, заяви, че е подготвен и има план за мача.

"Ситуацията е доста изненадваща, нещата се развиха бързо. Треньорската смяна е нож с две остриета. Надявам се в случая резултатът да е позитивен и футболистите да са готови да дадат най-доброто от себе си в този важен мач. Ситуацията между Марселиньо и предишния треньор беше изчистена, това нещо беше изчистено отдавна. Надявам се, че той ще бъде готов да даде утре най-доброто от себе си", започна Генчев.

Снимка: Lap.bg

"Не очаквайте точно сега да ви кажем какъв ще е подходът ни. Футболистите ще разберат какво ще правим в съблекалнята. "Марибор" играе като домакин, имат богат опит в европейските турнири, готови сме за всякакъв вариант - дали ще играят офанзивно, или по-дефанзивно. Готови сме да отговорим на всичко, което те предприемат. Не можем да гледаме само в едната фаза от играта, когато говорим за мач в европейските турнирите"

"Направили сме стратегия и план за мача. Дано това, което сме приготвили за утре, ни донесе успех. Притеснения нямам, нещата се развиха доста бързо. Работата, която трябваше да свършим за тия 2-3 дни беше доста. Нямахме време за притеснение, аз съм доста спокоен всъщност. Увереност ми дава и настройката на футболистите"

Снимка: Lap.bg

"В първия мач "Марибор" наистина игра доста защитно, но те бяха с човек по-малко, утре ще играят сигурно по-офанзивно, но както и да играят, ние имаме вариант за противодействие. За два дни промяна трудно може да се усети, дори да има такава. Футболистите усещат какъв е моментът и се надявам утре да направят най-доброто на терена. Дали сме тренирали дузпи? Един футболист или може да ги бие, или не може. Надявам се да приключим в редовното време, с успех за нас", каза още треньорът.

Тагове: