на живо

Станислав Генчев: Дано продължим по същия начин

"Целта е да излезем от групата", заяви треньорът на "Лудогорец"

Reuters

Треньорът на "Лудогорец" Станислав Генчев беше доволен от втората победа на своите футболисти в груповата фаза на Лига Европа и си пожела "орлите" да продължат със силното представяне в Европа.

Разградчани са лидери в своята четворка, след като победиха с 3:0 като гост "Ференцварош" - отбора, който ги спря по пътя към групите на Шампионската лига. Джоди Лукоки откри резултата още в 1-ата минута, а две попадения добави бразилският защитник Рафаел Форстър.

"До колкото разбрах, това е първа победа на български отбор в Унгария. Действително много е приятно пред толкова много публика на такъв стадион и срещу такъв отбор да победиш с 3:0 и то след много добра игра. Още повече, че през второто полувреме играхме с 10 човека, така че сме изключително доволни. Групата е доста изравнена, всеки може да победи всеки. Надявам се ние да продължим по същия начин. Да подхождаме сериозно и концентрирано във всеки един мач и да успеем накрая да изпълним целта, а тя е да излезем от групата", заяви той.

Не по-малко доволен беше голмайсторът Форстър. 

Снимка: Reuters

"Попаднахме в една много силна група с качествени отбори, но работихме много здраво и напълно си заслужихме тези победи. Все още обаче не сме се класирали за следващата фаза. Ще продължим да работим усърдно за да докажем, че наистина заслужаваме да продължим напред в турнира", каза той.

Представянето на бразилеца му донесе номинация за играч на кръга в Лига Европа като той може да се нареди до съотборника си Клаудиу Кешерю, който беше избран за най-добър в турнира след първия кръг и победата с 5:1 над ЦСКА Москва.