на живо

Станислав Иванов: Аз съм професионалист и играя на 100% за всеки клуб (ВИДЕО)

Българският футболист замина за САЩ, където ще играе за "Чикаго Файър"

Бившият футболист на "Левски" Станислав Иванов замина за САЩ, където ще се присъедини към тима на "Чикаго Файър". 

22-годишният играч подписа договор с отбора отвъд Океана в края на 2021 г. Той ще се превърне в третия българин, играл за чикагския тим след Христо Стоичков и Антон Недялков.

"Аз съм един професионалист и когато трябва да играя за някой отбор, го правя на 100%. Това е една крачка напред в моята кариера и към моята мечта. Аз много рано започнах да тренирам с мъжкия отбор, но постепенно заиграх, защото разликата между мъжкия и юношеския футбол е много голяма. Смятам, че се представих добре. За първи път ми се случва да отида в чужбина, но това е една крачка в моята кариера и трябва да предприема тази стъпка", заяви при заминаването си Иванов.

Снимка: levski.bg

Заради пропаднал трансфер младият играч бе в немислост на стадион "Георги Аспарухов" и често оставаше извън групата за важните мачове. След като подписа с "Чикаго Файър", Иванов игра в 4 срещи със синята фланелка.

"Оставам доста приятели, което за мен е голяма чест. Младите момчета заслужават да им се дава път. От много години са в клуба и показват, че имат качества да играят. Всичките млади момчета имат качества и потенциал да играят в по-големи отбори. Въпросът е как ще се развият. Ако дават всичко от себе си, ще го постигнат. В последните четири мача вече имах договор и по мое желание и на Славиша Стоянович изиграх последните мачове", разказа Иванов.

Снимка: Lap.bg

Той разкри, че целта му е да се утвърди като титуляр в новия си клуб, където треньор ще му бъде бившият футболист на "Реал" Мадрид и швейцарския национален отбор Рафаел Вики.

"В никой отбор няма гарантирано титулярно място. Няма как да ти бъде гарантирано титулярно място. Ако покажеш качества, ще играеш. Проучил съм горе-долу футболистите, треньорът съм запознат, че е швейцарска легенда. С него няколко пъти се чухме вече. Разговарях със спортния директор. Всички са много гостоприемни и приветливи", заяви вече бившият играч на "Левски".