на живо

Станислав Иванов: Аз съм професионалист и играя на 100% за всеки клуб (ВИДЕО)

Българският футболист замина за САЩ, където ще играе за "Чикаго Файър"

Станислав Иванов: Аз съм професионалист и играя на 100% за всеки клуб (ВИДЕО)

Бившият футболист на "Левски" Станислав Иванов замина за САЩ, където ще се присъедини към тима на "Чикаго Файър". 

22-годишният играч подписа договор с отбора отвъд Океана в края на 2021 г. Той ще се превърне в третия българин, играл за чикагския тим след Христо Стоичков и Антон Недялков.

"Аз съм един професионалист и когато трябва да играя за някой отбор, го правя на 100%. Това е една крачка напред в моята кариера и към моята мечта. Аз много рано започнах да тренирам с мъжкия отбор, но постепенно заиграх, защото разликата между мъжкия и юношеския футбол е много голяма. Смятам, че се представих добре. За първи път ми се случва да отида в чужбина, но това е една крачка в моята кариера и трябва да предприема тази стъпка", заяви при заминаването си Иванов.

Снимка: levski.bg

Заради пропаднал трансфер младият играч бе в немислост на стадион "Георги Аспарухов" и често оставаше извън групата за важните мачове. След като подписа с "Чикаго Файър", Иванов игра в 4 срещи със синята фланелка.

"Оставам доста приятели, което за мен е голяма чест. Младите момчета заслужават да им се дава път. От много години са в клуба и показват, че имат качества да играят. Всичките млади момчета имат качества и потенциал да играят в по-големи отбори. Въпросът е как ще се развият. Ако дават всичко от себе си, ще го постигнат. В последните четири мача вече имах договор и по мое желание и на Славиша Стоянович изиграх последните мачове", разказа Иванов.

Снимка: Lap.bg

Той разкри, че целта му е да се утвърди като титуляр в новия си клуб, където треньор ще му бъде бившият футболист на "Реал" Мадрид и швейцарския национален отбор Рафаел Вики.

"В никой отбор няма гарантирано титулярно място. Няма как да ти бъде гарантирано титулярно място. Ако покажеш качества, ще играеш. Проучил съм горе-долу футболистите, треньорът съм запознат, че е швейцарска легенда. С него няколко пъти се чухме вече. Разговарях със спортния директор. Всички са много гостоприемни и приветливи", заяви вече бившият играч на "Левски".