на живо

Станислав Костов с дебютни голове при разгром на "Левски"

Габриел Обертан също наниза два на "Септември"

Lap.bg

Отборът на "Левски" победи категорично "Септември" с 4:1 като гост в мач от 22-ия кръг на Първа лига. С успеха "сините" събраха 45 точки и изостават на 6 точки зад лидерите ЦСКА и "Лудогорец", който е с мач по-малко. 

Възпитаниците на Делио Роси започнаха по-активно и действията се развиваха основно в половината на съперника.

В средата на първото полувреме "сините" можеха да открият. След опит за удар на Роман Прохазка топката попадна в краката на Станислав Костов, който се обърна и стреля от 7-8 метра, но шутът му беше блокиран от Елтон.

В 29-ата минута "Левски" заслужено поведе в резултата. Костов засече с глава в мрежата от границата на малкото наказателно поле отлично центриране на Милош Цветкович от дясно и реализира първия си гол в официален мач за "сините" след трансфера си от "Пирин" Благоевград през януари. 

Снимка: Lap.bg

До почивката Прохазка и Фелипе Нашименто имаха възможности да удвоят, но първо словакът стреля неточно от наказателното поле, а след това португалецът шутира силно от 13-14 метра, но право в Янко Георгиев. 

В 49-ата минута Давид Яблонски от "Левски" беше близо до гол, но от 6-7 метра с глава засече на сантиметри край целта след центриране на Нашименто от фаул.

Осем минути по-късно Костов все пак удвои, след като вкара с глава след подаване от корнер на Нашименто от дясно.

Снимка: Lap.bg

В средата на второто полувреме Габриел Обертан направи аванса на "Левски" класически. Французинът се разписа с прецизен удар в далечния ъгъл, след като беше изведен от Прохазка в чиста позиция в ляво в наказателното поле.

Десетина минути преди края Костов беше близо до хеттрика си, след като получи пас в чиста позиция от резервата Васил Панайотов, но от 15 метра не намери целта.

"Септември" стигна до почетен гол в 84-ата минута от неправилно отсъдена дузпа. Резервата Антони Иванов направи самостоятелен пробив през центъра и беше спънат на сантиметри извън наказателното поле от Холмар Ейолфсон, но главният арбитър Стефан Апостолов сгреши и посочи бялата точка. Потърпевшият изпълни 11-метровия наказателен удар и прати топката под плонжа на Божидар Митрев за 1:3.

В добавеното време Обертан вкара за крайното 4:1 с удар по тревата от дъгата пред наказателното поле след подаване с глава на Панайотов.