на живо

Станислав Манолев и Александър Тонев играха за своите отбори в Лига Европа (ВИДЕО)

Динамо Москва с победа, а Селтик с равенство в първия кръг на груповата фаза

Getty Images/Guliver Photos

Александър Тонев влезе като резерва при равенството 2:2 на Селтик като гост на Залцбург в груповата фаза на турнира Лига Европа. Тонев се появи в игра в 75-ата минута. Двубоят започна равностойно и в първата опасност пред вратата на Залцбург, Уакасо с хубав удар по диагонала реализира в полза на Селтик. Последва силен натиск на домакините, който даде резултат в 36-та минута. Тогава Алан изравни след рикошет в Амброуз. Отново рикошет, но в Рамальо помогна на шотландците пак да поведат след удар от воле на капитана Браун. Логичното се случи в 78-та минута, когато капитанът на австрийците Сориано изпълни перфектен пряк свободен удар и оформи крайното Залцбург – Селтик 2:2. 

Станислав Манолев игра цял мач за Динамо Москва, който спечели гостуването на Панатинайкос с 2:1. Александър Кокорин откри резултата пет минути преди края на първото полувреме, а в 49-та минута Алексей Йонов се разписа за 2:0 . Единственото попадение за домакините отбеляза Атанасиос Динас.

В динамичен и напрегнат мач, Борусия Мьонхенгладбах и Виляреал завършиха наравно 1:1. Домакините поведоха в резултата през първото полувреме с гол на Патрик Херман , но испанският тим игра по-добре след почивката и изравни чрез Уче. В добавеното време съдията от Словакия Кружляк не отсъди дузпа за игра с ръка на Гомес в наказателното поле на Виляреал, от което домакините се почувстваха ощетени.

Трикратният носител на трофея Интер стартира с победа в групите на турнира, надигравайки като гост Днипро (Украйна) с 1:0. Успехът на италианците донесе Данило Д'Амброзио, който отбеляза единствения в 71-ата минута.