на живо

Станислав Манолев: Не съм расист!

Футболистът на "Пирин" отговори на обвиненията на ЦСКА

Lap.bg

Футболистът на "Пирин" Станислав Манолев коментира обвиненията в расизъм, които получи от халфа на ЦСКА Амос Юга и треньора Стойчо Младенов след мача между двата тима от Първа лига снощи. 

Юга твърди, че Манолев го е нарекъл "маймуна", но играчът на "орлетата" категорично отрича да е обиждал на расова основа.

"Искам да кажа няколко неща относно ситуацията на вчерашния мач - Аз не съм расист. Участвал съм и пак бих подкрепил всяка инициатива срещу расизмa. Вчера на терена имаше обиди и агресия. Към мен бяха отправени поне три или четири обидни реплики от другия отбор. Когато получих картона, вървях най-спокойно към скамейката. Тогава чух зад гърба ми подмятания, псувни и провокации. Обърнах се и попитах дали говорят на мен, като отправих една псувня на английски ( f**ng wanki), в която няма нищо расистко. Ако някой се е обидил или разбрал погрешно моите думи - искам да се извиня. В моята кариера съм работил с хора от всякакви раси и етноси, като имам и много приятели от тях. Живея и възпитавам децата си в толерантност. Пожелавам успех на ЦСКА", написа Манолев във "Фейсбук".