на живо

"Старите могат да скачат": Попович разби интернета

Ману Джинобили пръв забеляза интересната снимка на своя бивш треньор

Кой е казал, че когато си на 71 години трябва да се пазиш и да си седиш мирно? Това означава да вържем треньора на баскетболния "Сан Антонио Спърс" и да не му даваме да води тима по време на мачовете от НБА!

Легендарният Грег Попович не би издържал подобно нещо!

Вместо това той предпочита да показва емоциите си, дори със... скок. 

Кадърът, който бързо обиколи социалните мрежи, попадна първо в полезрението на бившия играч на Попович - Ману Джинобили.

"Хем е смешно, хем е страшно. Това е отварата на дядо! Старите могат да скачат", пише аржентинецът, който прекрати спортната си кариера през 2018 г. и явно има доста време, за да разглежда снимки от мачове на бившия си тим.

Какво е "Отварата на дядо"? 

Става въпрос за вътрешна шега в "Сан Антонио Спърс" от времето, когато Джинобили и Попович си сътрудничиха в тима. Тогава баскетболистът заяви, че именно треньорът им им дава нужната "отвара" (в смисъл на мотивация), за да побеждават.

Последователите на Джинобили веднага харесаха снимката и решиха да се позабавляват, като изработят различни колажи.

"Попович трябва да замени логото на известна марка за спортни стоки", пише един потребител, визирайки легендарната фигура на Майкъл Джордан.

Треньорът е изобразен с китара.

Или по време на пого.

Както и на кон.

Играе и куидич заедно с Хари Потър.

И лови риба.

След 16 дни Грег Попович ще стане на 72 години. Той е избиран три за треньор на годината в НБА (2003, 20212, 2014), а под негово ръководство "Спърс" стават 5 пъти шампиони (1999, 2003, 2005, 2007, 2014). В четири от тези шампионски сезони Ману Джинобили е бил в състава на "Сан Антонио".