на живо

Стефано Белтраме: Жаден съм за реванш срещу "Рома"

Футболистът на ЦСКА си припомни времената като юноша на "Ювентус"

Стефано Белтраме: Жаден съм за реванш срещу "Рома"

Днес (29 октомври) ЦСКА се изправя срещу "Рома" на "Олимпико" във Вечния град. "Червените" чакат с нетърпение сблъсъка си с италианския гранд от втория кръг на груповата фаза на Лига Европа. 

А за един футболист този мач е възможност за... реванш.

Стефано Белтраме излиза срещу "Рома" пределно мотивиран и със спомен за една загуба по време на кариерата му в... юношеския тим на "Ювентус".

"За мен винаги е емоционално да се завърна в Италия. Въпреки че се намираме далеч от родния ми град, това все пак е моята родина. Винаги е нещо по-различно за мен да бъда на този стадион. Измина доста време, откакто за последно играх тук. Бях с юношеския отбор на "Ювентус". Изправихме се срещу "Рома" в мач-реванш от юношеските финали за Купата на Италия. Загубихме в Торино с 1:2, а в сблъсъка в Рим завършихме 0:0. Рома грабна трофея. Жаден съм за реванш!", заяви той пред bTV.

Белтраме не скри, че се вълнува за завръщането си по италианските терени и е оптимист за представянето на "червените".

"За всеки футболист именно тези мачове са най-амбициозните. Тренираме точно за такива срещи. Италианският футбол е по-тактически и по-техничен. Трябва да бъдем предпазливи и да се възползваме от техни грешки при бързи контраатаки. Вярвам, че ще се справим", категоричен е италианецът.