на живо

Стефанов: Билетите са скъпи, защото трябва да плащам за озаптяването на агитките на "Левски"

Според боса на "Славия", клубът от "Герена" трябва да възстанови щетите

Lap.bg

Президентът на "Славия" Венцеслав Стефанов нарече феновете на "Левски", които изпочупиха близо 900 седалки на стадион "Славия", терористи. Пред bTV босът на "белите" заяви, че "Левски" трябва да покрие щетите и бе категоричен, че цените на билетите за гостуващите фенове са високи заради двете враждуващи фракции на "сините".

"Близо 900 седалки са счупени. След 20 дни мачът България - Сърбия (б.ред. - европейска квалификация за младежи до 21 г.) е на стадион "Славия". Имам чувството, че някой е търсил тази провокация и си мисля дали не е крайно време, както се вика, да бъдат озаптени тези, мога да ги нарека освен хулигани, терористи. Защото чупят, хвърлят. Съсипват чуждо имущество. Има 120 полицаи на стадиона - защо не бяха озаптени тези 20-тина хулигани? Не мога да разбера. По този начин се толерира вандалщината. Утре ще чупят не само стадиони. Ще чупят домове и собствеността на гражданите. Полицията трябва да си влезе в ролята, защото тя не е на наблюдател, а трябва с крути мерки. "Левски" трябва да възстановят разходите. 20 дни остават до мача България - Сърбия. Това ли трябва да видят наблюдателите?", каза Стефанов.

Относно коментарите, че инцидентът е станал заради високите цени на билетите за гостуващите фенове, Стефанов заяви: "Като са високи билетите, да не ходят! Цените са такива, защото заради две враждуващи фракции на "Левски" трябва да има 120 полицаи на стадиона, на които трябва да се платят близо 15 хиляди лева. Извинявайте, но ние не сме клуб с неограничени възможности. С другите допълнителни неща излиза близо 20 хил. лв. Платили сме тези пари, поне да осигурят спокойствие на хората на стадиона. Когато играем с другите отбори, разходите ни са 2, 3, 4-хиляди лева. Идват хората на стадиона, свършва мачът и те стават и си отиват. За какво сме виновни ние, че две фракции враждуват? Работата на полицията е да сложи ред! Затова са 20 лева билетите", завърши той.