на живо

Стефанов: Феновете на "Левски" ли са свещените крави?

"Българинът разбира само като му бръкнеш в джоба и от тоягата", категоричен е собственикът на "Славия"

Потребността от охрана на двете фракции на "Левски" е причината билетите за мача със "Славия" на "сините" да струват 20 лв. В студиото на "Тази сутрин" президентът на "белите" Венцеслав Стефанов заяви, че не му се е налагало да плаща толкова солидна сума за охрана по време на други мачове в първенството.

"Преди мача искаха да има 120 души полицаи, които да могат да охраняват двете фракции. Всичките мачове, които се провеждат на стадион "Славия", се охраняват от частната фирма и не сме имали никакви проблеми. Трябва да охраняваме двете фракции и трябва да платим или 20 000 общо за охраната на "Васил Левски" или 15 000 за охраната на стадион "Славия". Оказва се, че едната фракция вероятно чупи наред. Полицаите бездействат. С цялото ми уважение към полицията, винаги съм смятал, че тя трябва да пази хората и тяхното имущество. Охраняват двете фракции да не се бият помежду си, а да чупят колкото могат", заяви Стефанов и добави:

"Аз трябва да плащам 15-20 хиляди лева, за да ги охраняват. Защо на другите мачове билетите са нормални? Те свещените крави ли са? На тях никой нищо не им казва, не им прави, а ние трябва да плащаме безумни пари, за да охраняваме двете фракции. Нека не чупят, не трошат, не правят простотии. Билетите ще бъдат нормални. Те или се бият, или чупят".

Футболният клуб "Левски" беше глобен от Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз с 5300 лв. и трябва да покрие щетите на стадион "Славия", които възлизат на близо 900 счупени седалки.

"Без да влизам в конфликт с ръководството на "Левски", смятам, че е крайно време те да си решат проблемите с феновете, защото, освен, че нанасят щети на противниковите отбори, нанасят щети и на самите себе си. В момента се опитваме да поправяме някои неща. Ще струва сигурно към 50 000. Не съм правил сметка и не е толкова важно", коментира Стефанов.

Снимка: Lap.bg

Президентът на "Славия" беше категоричен, че полицията трябва да действа доста по-строго, ако иска да бъде прекратена практиката с чупене на седалки по време на футболни срещи.

"Докато полицията не си влезе в ролята. И вие журналистите имате голяма вина! Когато полицията влезе и започне да си върши работата, вие започвате да казвате... Защо обвинявате тези, които искат да въведат ред срещу тези, които правят безобразие? Колко полицаи трябва да стоят на стадионите, за да дебнат всички хулигани? Като ги оперпеляшкат 2-3 пъти, следващия път няма да чупят. Българинът разбира само като му бръкнеш в джоба или от тоягата", заяви той.