на живо

Венци Стефанов: Убеден съм, че с Ясен Петров ще бъде по-добре (ВИДЕО)

"Има много кадърни млади момчета, на които трябва да се даде шанс"

Венци Стефанов: Убеден съм, че с Ясен Петров ще бъде по-добре (ВИДЕО)

Президентът на "Славия" Венцеслав Стефанов изрази увереност, че новият селекционер на националния ни отбор по футбол Ясен Петров ще внесе положителна промяна. Членът на Изпълкома на БФС добави, че се надява "трикольорите" да осъществят подмладяване на състава.

Стефанов коментира и въвеждането на системата за видеповторения (VAR) от плейофите на Първа лига... в типичния си стил.

"Мисля, че днес Изпълкомът на БФС взе добри решения. Определено! Вярвам, че Ясен Петров ще направи промени и ще бъде за доброто на българския футбол. Имаше и други кандидатури, одобрен обаче беше той. Договорът му мисля, че е за една година, с опция за още една.", започна Стефанов пред журналистите след днешното около 3-часово заседание.

"Аз казвам, мое мнение, че в България има много талантливи момчета - поне 5-6-7 в младежкия отбор, които играха финал за европейско, които са кадърни и трябва да им се даде шанс и наистина да се види, че нещо става с българския футбол. Надеждата крепи човека. Аз съм убеден, че ще бъде по-добре."

"Това, че аз съм препоръчал Петров са пълни простотии. Има си комисия, която го е определила. Аз избрах Ясен Петров и имах неблагоразумието да го кажа предварително. Затова така се получи. С Дерменджиев видяхме докъде стигнахме... Ясен Петров поне е постигнал успехи като треньор в Китай, беше и тук. Смятам, че ще се съобразяват с него."

"За смяната на съдийския шеф - не става въпрос дали аз съм доволен. Става въпрос мачовете да преминават спокойно, съдиите да бъдат малко в час. Да не съм се женил за новия шеф?..."

"За VAR - видела жабата, че подковават коня и и тя вдигнала крака!", каза Стефанов.