на живо

Стената "Юве" удържа стихията "Монако" (ВИДЕО)

Игуаин донесе успеха с 2:0 и резервира билета на Старата госпожа за Кардиф

Най-стабилната защита спря най-резултатното нападение. Стената "Ювентус" удържа стихията "Монако". Нещо повече - Гонсало Игуаин донесе скъпоценна победа с 2:0 на стадион "Луи ІІ" в първи полуфинален двубой и резервира билета на Старата госпожа за финала на Шампионската лига в Кардиф.

Аржентинският голов хищник издебна своите мигове в 29-ата и 59-ата минути след две чудесни асистенции на Даниел Алвес. От своя страна футболистите на "Монако" не успяха да се разпишат у дома за първи път от началото на сезона. И ще потеглят за реванша в Торино с мисия, която изглежда невъзможна.

Треньорът на италианския тим Масимилиано Алегри изненадващо започна двубоя с трима централни защитници в схема 3-5-2, вместо с предпочитаното от него в последните месеци 4-2-3-1. Хуан Куадрадо неочаквано бе оставен на резервната скамейка, а още в първите минути "бианконерите" натиснаха съперника си, който бе без защитника Бенжамен Менди, получил контузия часове преди срещата.

Първите опасни положения бяха създадени от френския тим. На два пъти Килиян Мбапе стреля към вратата, но Джанлуиджи Буфон отрази ударите на 18-годишния нападател. В 29-ата минута "Юве" поведе след брилянтна комбинация между Пауло Дибала, Дани Алвес и Гонсало Игуаин. Аржентинският нападател завърши нападението с отличен удар по тревата, който не остави шансове на вратаря Субашич.

Игуаин се разписа едва за трети път в 25 двубоя от елиминациите на Шампионската лига, прекъсвайки серията си от 7 поредни срещи от елиминационната фаза без гол.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Веднага след почивката грешка на Миралем Пянич осигури отличен шанс на "Монако". Радамел Фалкао получи топката в наказателното поле, но ударът му нямаше достатъчна сила и бе отразен от Буфон без особени проблеми. Последва опасна ситуация пред другата врата, когато Даниел Субашич спаси изстрел на Клаудио Маркизио.

Малко след това италианският шампион удвои преднината си. В 59-ата минута точен за втори път бе Игуаин, който отново получи перфектно подаване от Алвес. Бразилецът записа две асистенции в един мач от Шампионската лига за първи път в кариерата си, а аржентинският му съотборник отбеляза 31-во попадение за сезона във всички турнири.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В последните минути Буфон направи още едно решително спасяване, след като показа страхотен рефлекс при удар с глава на резервата Валер Жермен. Така "Юве" постигна първа победа в три гостувания на стадион "Луи II", като не допусна гол в шести пореден мач от турнира - рекорд в историята на "бианконерите".

Те не загубиха в седми пореден двубой срещу френски опонент, печелейки на френска земя за втори път този сезон след успеха с 1:0 над "Лион" в груповата фаза. Също така това е едва втора победа за "Юве" в 12 визити на полуфиналната фаза на Шампионската лига или Купата на европейските шампиони.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Монако" допусна рядко поражение у дома - второ в 29 двубоя за сезона , и не отбеляза попадение за едва четвърти път в 58 срещи във всички турнири. Това е и първата загуба на "червено-белите" в осем двубоя като домакини в Шампионската лига за кампанията.

Реваншът в Торино е на 9 май, вторник, и ще бъде излъчен пряко по bTV Action от 21:00.