на живо

Стилен Григор Димитров откри академия "Муратоглу" (ГАЛЕРИЯ и ВИДЕО)

Серина Уилямс и Новак Джокович във вихъра на танца

Тенисист номер 1 на България Григор Димитров прикова погледите с елегантен костюм и перфектен външен вид на церемонията по откриването на тенис академията на Патрик Муратоглу в близост до Ница, Франция.

46-годишният Муратоглу е настоящ треньор на световната номер 2 Серина Уилямс. Интерес представлява историята му с хасковлията, който е възпитаник на парижката школа на французина.

Снимка: Twitter

През 2008 г. Муратоглу става личен треньор на Григор, но всичко приключва, когато на хоризонта се появява спряганата за бивша половинка на българина - Серина Уилямс.

Френският треньор започва да работи съвместно и с двамата, но в мига, в който българинът и американката се разделят, Муратоглу започва връзка с Уилямс. Впоследствие дори се развежда със съпругата си. 

Все пак миналото не попречи на Григор да се покаже в най-бляскавия си вид на червения килим вчера. На грандиозното събитие присъстваха още спечелилият 11 титли от Големия шлем - Бьорн Борг, световния номер 1 Новак Джокович и футболистите Силвен Вилтор и Уилям Галас.

Академия "Муратоглу" е разположена на 12 хектара и разполага с 34 корта, което я прави най-голямата в Европа. Основната сграда е с площ 3500 квадратни метра.

Новата тренировъчна база е на стойност 75 млн. евро. 51% е притежание на компанията "EREN", която е собственост на бащата на Муратоглу.

В неформална обстановка гостите не пропуснаха да се позабавляват, демонстрирайки завидни умения на дансинга:

 

@djokernole @serenawilliams and @patrickmouratoglou dancing to @bobsinclar tunes @mouratoglou_tennis_academy ##MTAGrandOpening. #GoodTimes #party #GOAT #tennischamps #mouratoglou #whataday @eurosport @wta @atpworldtour

Видеоклип, публикуван от Mouratoglou Tennis Academy (@mouratoglou_tennis_academy) на