на живо

Стилиян Петров: Ако не си готов на жертви, няма как да бъдеш успешен в спорта (ВИДЕО)

Рекордьорът по мачове за националния отбор разказа как се справя със загубите

Twitter

Търпение, отдаденост и жертви. Това е рецептата за успех на бившия капитан на националния отбор по футбол Стилиян Петров.

Преди няколко месеца рекордьорът по мачове за "лъвовете" започна ново начинание. Той вече е съосновател на организация, която ще помага на професионални играчи с проблеми по време и след края на кариерите им.

"Със загубите се справям с дисциплина, търпение, отдаденост и фокус. Мисля, че това е много важно. Очевидно знаех, че има по-добри футболисти от мен, затова за мен беше важно да съм по-умен от тях, да работя повече от тях, да съм сигурен, че когато настъпят трудните моменти, ще бъда готов. Но за да направя всичко това са нужни много жертви. Ако не правиш жертви, ако не си готов да направиш жертви, никога няма да постигнеш успех като атлет. Няма значение дали е във футбола, леката атлетика, баскетбола. Ако нямаш такава отдаденост, никога няма да бъдеш успешен.", каза той във видео за Инстаграм профила на платформата "Player 4 Player". 

Петров основа организацията "Player 4 Player" заедно с Гайска Мендиета, Емил Хески, Гарет Фаръли и Майкъл Джонсън, а целта на петорката е да помага на всеки футболист, изпаднал в трудна ситуация, независимо дали става въпрос за играч без договор, за юридически съвети или такива относно лични неща.