на живо

Стилиян Петров с нов шанс да се завърне на терена

Аматьорски тим от Англия с оферта към българина

Twitter

Стилиян Петров може да се завърне в игра, въпреки че не получи договор от "Астън Вила". Първоначално бившият капитан на националния ни отбор заяви, че няма да облече екипа на друг тим, но според медиите в Англия интерес към него има от страна на "Нънийтън Таун".

От аматьорския клуб признаха за интереса си към Петров, а ако той приеме ще бъде играещ треньор. Мениджър на отбора ще остане Кевин Уилсън, а българинът ще бъде негов помощник.

През миналия сезон в тима като играещ асистент бе друг бивш футболист на бирмингамци – Марлон Херууд, който впоследствие напусна клуба.

"Нънийтън Таун" е на 13-о място във временното класиране на Националната Северна лига. Ако Стан приеме предложението, ще може да дебютира още на 8 октомври срещу "Кързън Аштън".

През 2012 г. Петров бе диагностициран с остра форма на левкемия и прекъсна кариерата си за период от 4 години.

От началото на 2016 г. той се подготвяше с младежката формация на "Астън Вила", и след като постигна забележителни резултати и влезе в добра физическа форма обяви, че планира да възобнови професионалната си кариера. Той дори записа участие в някои от летните контроли на тима от Бирмингам, но мениджърът Роберто Ди Матео прецени, че няма нужда от него в състава си.