на живо

Стилиян Петров: Един ден ще застана начело на "Астън Вила"

Българинът одобри решението на клуба да уволни Роберто ди Матео

Twitter / Aston Villa FC

Бившият капитан на "Астън Вила" Стилиян Петров заяви пред "Бирмингам Мейл", че един ден ще стане мениджър на клуба, но моментът все още не е настъпил.

"Винаги съм бил честен със себе си и знам, че още не съм готов да бъда мениджър. Знам, че един ден ще бъда, но този ден не е сега", каза бившият капитан на българския национален отбор.

Българинът подкрепи и решението на ръководството да освободи Роберто ди Матео. Италианският наставник беше уволнен в понеделник, заради слабото представяне на отбора от началото на сезона.

"Бирмингамци" стартираха с победа кампанията си в Чемпиъншип срещу "Родъръм", но от тогава тимът има 7 равенства и 3 загуби и е на 19-то място в класирането.

"Собственикът (Тони Сия) взе решението бързо, защото разбра, че му трябва човек, който да промени отбора. Той иска възможно най-бързо "Вила" във Висшата лига. Ще чакаме и ще видим кой ще бъде следващият треньор, надявам се, че той ще свърши по-добра работа", сподели Стилиян.

Роберто ди Матео беше в основата на отказа на клуба да предложи договор на Петров. Българинът направи няколко тренировки с тима с надежда да се завърне в професионалния футбол, но така и не успя да постигне своята цел.

Наскоро 37-годишният Петров заяви, че смята да се концентрира върху обучението си в школата за треньори на Футболната асоциация. Преди дългото си отсъствие от терена заради коварната болест левкемия, българският футболист записа на сметката си 185 мача за седем сезона във "Вила" и 105 с националната фланелка.