на живо

Стилиян Петров може отново да заиграе за Астън Вила

След като пребори левкемията, халфът е започнал усилена подготовка

Getty Images

Стилиян Петров има намерение да се завърне на терена с екипа на Астън Вила. Това заяви самият той , като сподели, че от месеци е започнал да тренира усилено с тима до 21 години на бирмингамци .

36-годишният халф обяви официално намеренията си на пресконференция по- рано днес. Добрите новини за всички фенове на Стенли идват четири години, след като той бе диагностициран с левкемия. Това се случи по време на сезон 2011/ 2012, когато той бе капитан на Астън Вила.

Пред изданието Birmingham Mail, Петров е заявил, че се подготвя по тайна фитнес програма.

„Реших отново да се пробвам да играя футбол на високо ниво. Много съм развълнуван. Хората ще задават много въпроси и ще имат големи съмнения. Винаги съм вярвал, че ако се трудя усилено, ще успея да вляза във форма.

„Формата ми е близо до тази, в която бях преди да прекратя кариерата си. Нека видим до къде ще стигна. Дори и да не се получи, ще знам, че съм опитал.

Астън Вила остава мой приоритет”, заяви Стенли.

Снимка: Getty Images

Кариерата на българският полузащитник бе прекратена преждевременно заради борбата му с остра форма на левкемия, но за щастие той успя напълно да пребори коварното заболяване.

Ако заиграе за Астън Вила от следващия сезон, Петров ще се подвизава в "Чемпиъншип"- второто ниво на английския футбол. Три кръга преди края на тазгодишното първенството, Вила е на последното 20-то място в "Премиър Лийг" и със сигурност ще изпадне . 

През миналия сезон Стилиян се завърна при бирмингамци и бе част от щаба на тима като помощник треньор на тогавашния наставник Тим Шърууд.